Bilder av det som er nært

I Filologens seneste utgave er temaet RUS har fotograf Marthe Bleu har bidratt med å utforske temaets visuelle side gjennom sin fotoserie. Vi var nysgjerrige på hvilke refleksjoner Bleu selv hadde rundt bildene og temaet, og i sommer intervjuet vi henne om nettopp dette.

Fotoserien kan sees i sin helhet i papirutgaven av Filologen. 

Bildene dine har en snap-shot estetikk, fortell litt om hvordan du jobber, hvordan fungerer fotograferings-prosessen? 

Jeg liker å jobbe med et format som er raskt og enkelt, selvom om tematikken ikke er det. Det verste jeg vet er når jeg må drasse på masse utstyr å alt det tekniske kommer i veien for flyten. 
 Dog prøver jeg å utforde meg selv på å bruke andre formater som er litt mer tidkrevende, fordi jeg ser så mange fantastiske fotografer som bruker nettopp andre formater enn meg, alikevel kommer jeg alltid tilbake til det enkle håndholdte kameraet.
 
 Jeg planlegger veldig mye mentalt, frem og tilbake. Mange av bildene har jeg laget ferdig i hodet før jeg tar dem, spesielt når det kommer til portretter og objekter, jeg skisser gjerne ideene på forhånd. Mens snapshot prosjektene mine er basert på hva enn som oppstår rundt meg der og da.

Hva inspirerer deg og hva er motivasjonen din når du fotograferer? 
 


Inspirasjonen og motivasjonen min har forandret seg veldig fra da jeg startet å studere på ofks (red.anm. Oslo fotokunst skole). Det strekker seg i flere retninger hele tiden. Jeg ønsker å skape noe som gjør en forskjell, av å til bare for meg selv andre ganger for alle.

Hva tenker du om å ta bilder med så privat karakter?

På samme måte som det er best å skrive om det man kan, tar jeg bilder av det som er nært.

Bildene i Filologens utgave viser rusbruk av ulike rusmidler. Hvorfor synes du dette er interessante motiver å fotografere? 


Det var ikke en bevisst tematikk jeg valgte meg ut fordi jeg synes rus er så interessant å fotografere, jeg har alltid fotografert det som skjer rundt meg og hvor jeg selv befinner meg, å på den perioden var jeg mye i et miljø med dop så da var det jeg tok bilder av.
 Nå holder jeg meg unna rus-fylla bilder så mye som mulig fordi jeg synes det blir for grunt i lengden.

Er det noe du vil legge til?

Support your local artist.

Marthe Bleu har ingen utstillinger for øyeblikket, men jobber med flere lengre prosjekter. Så følg med!

Følg gjerne med på  www.de-bleu.com eller de_bleu på Instagram.