Forbrenningsanlegg

Av Dagny Stang Lund

Det ligger en død fugl i søledammen, ved siden av den nesten to meter høye tigerstatuen. Halsen er full av hakk, som om noen har prøvd å spise den opp, men så enten blitt for mett til å fullføre, eller for kvalm av det fordervede kjøttet. Jeg lurer på hvor lenge fuglen vil ligge der før noen plukker den opp, om det finnes et eget sted de blir tatt med, disse døde fuglene fra søledammene. Mest sannsynlig blir de puttet i sorte søppelsekker, sammen med sigarettstumper, tomme tyggispakker og bruskorker. Fuglene blir til restavfall, som kastes i en felles haug med annet søppel, fraktes med gravemaskin til et forbrenningsanlegg, og brennes opp. 

Så hva skjer med fuglene. Helst vil jeg ikke vite. Det regner, og søledammen vokser. 


Dagny Stang Lund (f. 1995) studerer nordisk språk og litteratur på Blindern. Ved siden av studiene jobber hun som vert på Litteraturhuset, og på Galleri Nobel. Hun liker å observere ting, mennesker og dyr som står stille i områder der folk er i transitt, og prøver å forstå hvordan det kan oppstå en evighetstilstand i det midlertidige ved å se på detaljer som dette.


Bildet er datagenerert, hentet fra nettsiden thisartworkdoesnotexist.com (med tillatelse fra opphavsperson, Philip Wang).