Redaksjonens påskelektyre

Påsken er tiden for hytteturer, god mat og påskeegg, men kanskje aller viktigst: egentid med en god bok. For oss studentene er det vanskelig å finne roen, og ikke minst samvittigheten, til å gå i gang med lesing av tekster som ikke står på pensumlistene. Den leseglade redaksjonen har likevel noen planer for de røde dagene som kommer, og har svart på følgende spørsmål:

Hva skal du lese i påsken?

Cecilie Stenbakk Engebretsen – redaktør

– Perioden vi er i nå er svært hektisk for meg som for de fleste andre studenter, men jeg har et mål om å lese i hvert fall én (selvvalgt) roman i løpet av påsken. Jeg føler det er på tide å lese Toni Morrisons Beloved, men jeg har andre bøker som venter på nattbordet også: Heidi Furres Ungdomsskulen, Édouard Louis’ Histoire de la violence, Heidi Sævareids Slagverk og Erik Eikehaugs James Franco spytter når han snakker. Ønsker meg forresten noen ekstra timer i døgnet i årets påskeegg.

Maria Qvale – medredaktør

– I påskeuka, som fortoner seg som alle andre av årets uker for studenter og servicebransjen, håper jeg på å få lest ferdig Alf van Hagens samtalebok med Henning Hagerup, Leseren. Ellers gleder jeg meg til å lese en søt, liten utgivelse fra det danske enkeltmannsforlaget Virkelig. Epopé over vejenes forsvinden er en samling korttekster av Peter Handke, oversatt og med etterord av Madame Nielsen.

Hanna Elvira Osnes Dal – PR- og kommunikasjonsansvarlig

– I påsken har jeg lyst til å lese Sapiens av Yuval Noah Harari. Jeg leser nesten bare skjønnlitteratur (utenom studiene), og en bok om hele menneskehetens historie virker som et godt sted å starte med sakprosa.

Stine Liberty Svenningsen – korrekturansvarlig

– Jeg tenker å lese (men er ikke helt sikker ennå) Naja Marie Aidts Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage. Carls bog som er den første boken hun har skrevet etter hennes sønn døde i 2016, og hvor hun siden har vært i stor sorg.

Silje Nyheim – korrekturansvarlig

– Jeg skal lese Linda Boström Knausgårds Grand Mal. Det passer perfekt med en novellesamling når innspurten av masteroppgaven står for tur.

Anna Bennin – redaksjonsmedlem

– Jeg skal lese Den sjette utryddelsen av Elizabeth Kolbert for ”moro” skyld (så moro som en slik sakprosabok har potensiale for å bli), og Moon Tiger av Penelope Lively for pensum sin skyld.

Ellen H. – redaksjonsmedlem

– Jeg skal lese Stjerne stjerne av Kaori Ekuni. Den handler om en homofil mann og en emosjonelt ustabil kvinne som gifter seg med hverandre for å unngå mas fra foreldrene. Hvis jeg rekker skal jeg også lese en av Haruki Murakami, Hard-Boiled Wonderland and the End of the World. (De er ikke pensum til emnet i moderne japansk litteratur, hysj.)

God påske!
Filologen-redaksjonen